• Novinky

            • Farebná jeseň

            • Farby jesene využili druháci pri tvorbe výtvarných prác. Usmiate tváre detí svedčia o tom, že výtvarná výchova je ich obľúbeným predmetom a " výtvarné diela " sa im vydarili. 
              Prajeme veľa tvorivých nápadov do ďalších hodín.

              Do galérie Farebná jeseň boli pridané fotografie.

            • Učenie nás baví

            • Prváci majú za sebou ďalší pestrý týždeň. Stretli sa s policajtmi a parádne si pokolobežkovali. Zahrali sa hry s obrázkami, našli stratené písmenká, zložili spoločne slová, aktívne pracovali aj na matematike. Učenie ich skrátka baví!

              Do galérie Učenia nás baví boli pridané fotografie.

            • Posledná Osmijankova úloha

            • Posledná Osmijankova úloha nás zaviedla do Krajiny zázrakov. Spolu s Alicou , klobúčnikom, kráľovnou a kartami sme vytvorili mega stolovú ( alebo lepšie podlahovú) hru.Pravidlá deti vytvorili samé a prejsť do cieľa je riadna fuška, ako sme si dnes v škole aj overili.

              Tešíme sa na nový ročník čítania s Osmijankom a nové úlohy.

              Do galérie Posledná Osmijankova úloha boli pridané fotografie.

            • Európsky deň jazykov

            • Od roku 2001 si 26. septembra školy v členských štátoch EÚ každoročne pripomínajú Európsky deň jazykov. Na školách sa konajú rôznorodé aktivity, súťaže, kvízy, besedy. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, zvýšiť povedomie o kultúrnej rozmanitosti v Európe, i celoživotné vzdelávanie.

              Aj naša škola si pripomenula tento zaujímavý deň aktivitami na hodinách angličtiny, aby sme žiakov motivovali učiť sa cudzie jazyky.

              Piataci si po prezentácii o tomto dni zasúťažili vo vedomostnom kvíze Kahoot, kde si overili slovnú zásobu a rýchlosť reagovania.  

              Žiaci vyšších ročníkov sa postupne zapojili do vytváraní plagátov o našich partnerských krajinách medzinárodného projektu Erasmus+. Postupne vyhľadávali základné informácie a kľúčové frázy po taliansky, španielsky, rumunsky, bulharsky a turecky.

              Dúfame, že všetky obmedzenia skoro pominú a s našimi partnermi sa čoskoro pozdravíme osobne.

              Zároveň veríme, že sa naši žiaci dnes veľa dozvedeli a naučili.

              Do galérie Európsky deň jazykov boli pridané fotografie.

            • Pasovačka v knižnici

            • Dnes bol pre druhákov veľký deň. Deti boli pasované za čitateľov našej mestskej knižnice. Tety knihovníčky ich oboznámili s pravidlami , ktoré je potrebné dodržiavať pri požičiavaní kníh. Poradili im, ktoré knihy sú pre nich vhodné a ako si ich majú vyhľadávať v policiach.

              Deti boli na seba hrdé, pretože si požičali knihy bez prítomnosti rodičov. Už im len treba popriať, aby im chuť čítať knihy vydržala čo najdlhšie.

              Do galérie Pasovačka v knižnici boli pridané fotografie.

            • ERASMUSPLUS

            • Dnešné prvé online stretnutie.

              We are so glad and motivated after today´s ZOOM meeting with all our project partners! It will be a pleasure to cooperate with you

            • Bezpečne na bicykloch

            • Pohyb, zábava a relax dnes boli súčasťou túry na bicykloch do neďalekej Lopušnej doliny. Niekto odvážnejšie, iní zas s veľkým rešpektom, ale poučení o bezpečnosti jazdy a dodržiavaní pravidiel na cyklistickom chodníku a na ceste sme sa nakoniec stretli všetci v cieli. Privítal nás nádherný areál hotela, kde sme si oddýchli a zabavili sa. Pani prevádzkarka nás previedla nádherným prostredím a naozaj bolo sa na čo pozerať. Dnešný deň bol iný vďaka tomu, že existuje Európsky týždeň mobility.

              Do galérie Bezpečne na bicykloch boli pridané fotografie.

            • Prváci na kolobežkách

            • Po úspešnej akcii s názvom Upracme si mesto sa žiaci 1.stupňa opäť zapojili do aktivít v rámci Týždňa mobility. Prvákov s kolobežkami čakalo ráno pred školou príjemné prekvapenie. Policajné auto mestskej polície s majákom, pán policajt a teta policajtka. Ukážky ich práce a pomôcky s ktorými pracujú zaujali všetky deti. Každý dostal reflexný pásik. Na rozlúčku nám zablikali majákom a zahučali policajnou sirénou. Najviac sa deťom páčila samotná jazda na kolobežke.

              Do galérie Prváci na kolobežkách boli pridané fotografie.

            • Bezpečne na kolobežke

            • Aj tento rok sa druháci zapojili do EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY.

              Ako dopravný prostriedok si vybrali kolobežku. Vyskúšali si slalomovú a priamu jazdu a jazdu do zákruty. Využili vedomosti z dopravnej výchovy a upevnili si pojmy chodec a dopravný prostriedok. Porozprávali sa o význame využívania reflexných prvkov a prilby pri jazde.

              Deti si uvedomili, aké dôležité je chrániť si naše životné prostredie a aspoň jeden deň prísť do školy bez auta.

              Do galérie Bezpečne na kolobežke boli pridané fotografie.

            • 21. september Svetový deň vďačnosti

            • Vďačnosť, pocit ktorý vyživuje našu dušu. Tento deň nám pripomína, aby sme si všímali okolie a vyslovili čarovné slovíčko „Ďakujem!“ svojim blízkym, rodine, priateľom. Dôvody sa určite vždy nájdu a nielen dnes. Robíme veľa aj pre seba samých. Čím sú ľudia vďačnejší, tým sú zdravší. Prváci na tento deň nezabudli. Slová ďakujem a prosím poznajú a našťastie aj používajú. Rôznymi aktivitami a reťazou vďačnosti sme si prejavili úctu, lásku a vďaku.

              Do galérie 21. september Svetový deň vďačnosti boli pridané fotografie.

            • Upracme si mesto Svit

            • Dnes sme sa pridali  k dobrovoľníkom na podujatí Upracme Slovensko. Spoločne sme vyzbierali niekoľko vriec odpadu a tiež sme absolvovali EKO program pre deti . Strávili sme spolu nádhernú slnečnú sobotu.  

              Do galérie Upracme si mesto Svit boli pridané fotografie.