• Novinky

            • Deň ZEME a LESOV v ŠKD

            • Dnešný krásny slnečný deň sme s deťmi z ŠKD strávili v areáli našej školy.Keďže tu máme veľa stromov a zelene,cítili sme sa ako v lese a mohli tak splniť množstvo hier a súťaží,ktoré boli na tému ZEMa LES. Celým programom nás sprevádzala pani VODA,pani ZEM,pani RASTLINKA,lesný ŠKRIATOK a pani ZLOBA,ktoré nám pripomenuli,ako sa máme aj nemáme správať k našej planéte ZEM a LESOM.Deti odprezentovali svoje projekty,zasúťažili si o sladké odmeny a nakoniec sme spoločne podľa indícií našli zakopaný poklad.

              Opäť sme spoločne strávili popoludnie plné úprimnej detskej radosti a zábavy.

            • Deň Zeme

            • Deň Zeme 22.4. je venovaný našej ZEMI. Aj my - žiaci 2.C - si taktiež každoročne pripomíname tento významný deň. Prostredníctvom rôznych aktivít sa zamýšľame aké je v dnešnej dobe dôležité chrániť našu planétu a pomôcť môžeme už aj obyčajným triedením odpadu, vysádzaním stromov či čistením prírody.

            • Šachový turnaj

            • Piatkové doobedie sa na Mierovke nieslo v znamení šachu. Tridsaťpäť odvážlivcov rôzneho veku zápolilo na 64 poliach a poriadne sa zapotilo.

              Z výsledkov vyberáme: 

              Najmladší účastník - Matias Šavel, 1.A

              Kategória 2. stupeň:

              1. miesto - Andrej Koreň, 8.C

              2. miesto - Tomáš Hudák, 8.C

              3. miesto - Sai Škurka, 5.A

              Kategória 1. stupeň:

              1. miesto - Michal Goč, 4.A

              2. miesto - Marko Swoboda, 4.B

              3. miesto - Mário Maličký, 4.B

              Kategória dievčatá:

              1. miesto - Katarína Uhríková, 5.A

              2. miesto - Lila Hlaváčová, 4.B

              3. miesto - Soňa Andrášová, 3.B

              Ďakujeme organizátorom, sponzorom aj zúčastneným!"

            • Deň Zeme s prvákmi

            • Čistý vzduch, čistá voda, čistá príroda je to, čo k životu na našej krásnej planéte potrebujeme. Preto, si aj prváci pripomenuli DEŇ ZEME rôznymi aktivitami a sľúbili, že sa o ňu budú pekne starať.

            • VOLEJBALISTIKY A VOLEJBALISTI NA OKRESE

            • Naše dievčenské aj chlapčenské družstvá sa z obvodových kôl prebojovali na okresné kolá do Popradu. Čakal nás náročný deň, pretože sme vedeli, že ideme bojovať proti trom najlepším družstvám z okresu a my sme chceli prísť domov na Mierovku s cenným kovom. Dievčatá predviedli perfektný bojový výkon, na ihrisku položili "dušu", ale na vytúžené medailové umiestnenie nám to bohužiaľ nestačilo, chýbalo nám trochu športového šťastíčka, ale byť na 4. mieste v okrese z 12 zúčastnených družstiev je TOPKA! Hoci mali chlapci začiatok trocha rozpačitý, s postupom času sa zbavili trémy a hrali si svoju hru. Zápas so ZŠ Jarnou  dotiahli do víťazného konca a tým si vybojovali krásne 3. miesto v okrese z 15 družstiev. Chlapcom srdečne gratulujeme k zisku cenného pohára. Všetkým zúčastneným ĎAKUJEME za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy. Pani učiteľka Chromeková a pán učiteľ Potočný sú na všetkých veľmi pyšní a hrdí!

              Výsledky dievčatá

              1. zápas ZŠ Jarná - SŠ Mierová Svit 25:22 / 25:23

              2. zápas ZŠ Francisciho - SŠ Mierová Svit 25:22 / 18:25 / 15:13

              3. zápas SŠ Letná - SŠ Mierová 25:21 / 25:23

              Výsledky chlapci

               1. zápas ZŠ Jarná - SŠ Mierová Svit 25:17 / 22:25 / 14:16

              2. zápas ZŠ Mládeže - SŠ Mierová Svit 25:6 / 23:25 / 15:6

              3. zápas SŠ Letná - SŠ Mierová 25:13 / 25:14

            • EKODEŇ

            • Opäť skvelý deň!

              Pri príležitosti dňa Zeme prebehol druhý ročník akcie EKODEŇ, tento rok na tému „Energia pre budúcnosť“. Odborné učebne v pavilóne O zaplnili žiaci, ktorí sa zúčastnili rôznych aktivít.

              V učebni chémie si žiaci 6. a 7. ročníka zasúťažili vo vedomostných kvízoch na tému Energia a jej zdroje na základe pozretých videí, kde si precvičili nielen čitateľskú gramotnosť, ale aj angličtinu. Kým čakali na vyhodnotenie kvízu, žiačky zapojené v programe GLOBE- Viktória Servátková, Nina Ščepko, Katarína Uhríková a Laura Bordáčová si pre našich žiakov pripravili prezentáciu o ich roku v tomto programe, ich meraniach, priebehu bádania a zisteniach. Počas roka sa venovali meteorologickým meraniam a boli zvedavé, aké boli rozdiely v počasí počas prázdnin pred 30-imi rokmi a v tomto školskom roku. Zároveň otestovali aj pozornosť a pamäť žiakov pomocou pripraveného Kahootkvízu. 

              Víťazi energokvízov za jednotlivé ročníky:
              7.A - ChristiánRegeš, René Malatin
              7.B - Alexander Gábor, Matúš Madeja, Richard Hološka
              6.A - IsabellaPichnarčíková, Kristína Želonková, Dominika Gogová
              6.B - Jakub Halčin, Daniel Koky, Alex Žilka.

              Nadšenie, úžas a údiv sa prejavil v očiach žiakov, ktorí vstúpili do učebne fyziky a uvideli projekty žiakov 2.stupňa, ktorí na hodinách techniky spolu so svojimi vyučujúcimi vytvorili úžasné, ba až neskutočné projekty na tému „Energia pre budúcnosť,“ zamerané na využívanie energie na našej Zemi. Keďže kreativite a tvorivosti sa medze nekládli, mnohí žiaci nás prekvapili svojou víziou využívania energie. Dospeli sme k záveru, že naši žiaci už dokážu pracovať na projektoch s vlastnými poznatkami, postrehmi a  zručnosťami.

              V tvorivých dielňach v učebni biológie sa žiaci oboznámili s možnosťou recyklácie starého oblečenia. Použitím zbytkov kože a látok si vytvorili brošňu v tvare srdiečka - EKO srdce. Niektorí si z rifloviny  vytvorili ďalšie dekorácie na školskú  alebo nákupnú tašku. Potom si žiaci vyskúšali schopnosť vytriediť odpad, keď z nákupnej tašky (tiež vytvorenej zo starého trička) vyberali obalový materiál od potravín a separovali dané obaly do jednotlivých nádob. Nakoniec si otestovali vedomosti o dĺžke rozkladu jednotlivých druhov odpadu v prírode.

              V učebni geografie sa žiaci dozvedeli množstvo praktických informácií na tému Energia včera, dnes a zajtra.

              Na záver dostal každý žiak v rámci „Ekodňa“ malý darček v podobe krásneho červeného jabĺčka, ktoré dostalo túto farbu vďaka slnečnej energii. Príroda je veľká čarodejka a preto je potrebné si ju vážiť.

              Veríme, že tento poučný deň, plný nápadov si budeme môcť zopakovať aj na budúci rok.

              Tešíme sa!

              Do fotogalérie bol pridaný nový album EKODEŇ.

            • Z dnešného EKODŇA

            • Boli to 4 hodiny skvelých aktivít, prednášok, kvízov, tvorivých dielní, výstavy prekrásnych prác žiakov, dobrej nálady a za odmenu pre všetkých slovenské ekojabĺčko.

            • Vzdelávať sa dá aj v prírode

            • Dnes sme absolvovali aktualizačné vzdelávanie Základy nordic walkingu - wellbeing pre učiteľov. V nádhernej prírode sme sa nebránili žiadnym aktivitám 🙂 Strávili sme spolu príjemný čas a urobili sme niečo aj pre svoje zdravie, bolo nám veselo a prialo nám aj počasie. Ďakujeme pani Mgr. Márii Benčatovej a RCPU Poprad a Levoča.

            • Slávik Slovenska

            • Ďalšia súťaž je za nami. Súťaž v ľudovom speve sa teší hojnej účasti. Minulý týždeň prebehlo u nás školské kolo. Veru potešili nás silné hlasy našich súťažiacich. Škoda, že nemôžu vyhrať všetci. Porota sa po ťažkom rozhodovaní nakoniec dohodla.

              A tu sú výsledky:

              I.kat1.miesto za ZŠ Klaudia Závacká

                     1.miesto za ZUŠ získala Soňka Andrašová

                   2.miesto : Sabínka Sojáková

              II.kat.1.miesto : Lucia Géciová

                      2.miesto si podelili: Viktória Saturyová a Emka Bartošová

                   3.miesto: Patrícia Tanková

              III.kategória:1.miesto za ZŠ: Jaroslava Špeldová

                                 1.miesto za ZUŠ: Alexandra Chovanová

                                 2.miesto: Kvetka Šalingová

              Všetkým dievčatám blahoželáme a víťazkám držíme palce na okresnom kole!

            • Školský pohár SFZ

            • Vo štvrtok 25. apríla 2024 sa žiaci našej školy predstavili v obvodovom kole Školského pohára Slovenského futbalového zväzu. Družstvo tvorené desiatimi šiestakmi, resp. piatakmi, postupne vyzvalo ZŠ Šuňava, ZŠ Rovná Poprad a ZŠ Komenského Svit. Chlapci boli po remíze 4:4 so Šuňavou a víťazstve 7:3 nad Popradom v hre o postup až do posledného zápasu. V ňom, hnaní početným zástupom spolužiakov a kamarátov, však nestačili na susedov z Komenského a obsadili napokon druhé miesto. Za reprezentáciu a kolektívny výkon im ďakujeme.

            • Podtatranská žiacka hokejbalová liga U 10

            • V utorok 23. 4. odohrali naši žiaci už 4.kolo hokejbalovej ligy. Napriek dvom kvôli chorobe chýbajúcim hráčom, sme opäť ukázali silu nášho kolektívu. Výsledky zápasov : SŠ Mierová – ZŠ Komenského 4 : 2, SŠ Mierová – ZŠ Štrba 3 : 1. Srdečneblahoželáme a držíme prsty v ďalšom kole.

            • Informácia

            • Vážení rodičia, milí žiaci, s cieľom zabezpečiť vaše bezpečie a informovať vás o aktuálnych udalostiach, by sme vás radi informovali o nedávnom výskyte medveďa v našom meste. Táto informácia je dôležitá, aby sme vás pripravili na možné situácie a poskytli vám pokyny, ako sa v prípade potreby správať.

              Prosíme vás, aby ste dodržiavali nasledujúce bezpečnostné pokyny uvedené na tejto stránke:

              https://zasahovytim.sopsr.sk/

              Ďakujeme za vašu spoluprácu a pozornosť.

            • Beseda so spisovateľkou

            • Naša mestská knižnica nás tentoraz pozvala na besedu s p.spisovateĺkou Lenkou Šingovskou. Ponorili sme sa spoločne do príbehu z knižky Dodo a permoníci. Zaujali nás naozaj krásne ilustrácie. Dozvedeli sme sa mnoho nových informácií o minulosti Slovenska. Pozreli sme si aj ďalšie skvelé knižky od tejto autorky. Prajeme jej mnoho dobrých nápadov na ďalšie príbehy.

            • Turisticko – orientačný beh

            • V pondelok 22.4. sa uskutočnili Okresné Majstrovstvá v Turisticko – orientačnom behu na Babe vo Svite. Z našej školy sa zúčastnilo 61 žiakov. Na Krajských Majstrovstvách nás bude reprezentovať 14 žiakov. Získali sme 3 postupové miesta, 4 bronzové, 6 strieborných a 1 zlatú medailu. V kategórii dorastenky 3. miesto získala Kristína Panáčková (9.A), dorastenci 3. miesto Peter Mičian ( 9.B).  V kategórii staršie žiačky sa na 2.mieste umiestnila Andrea Závacká (9.A). V kategórii starší žiaci postupové miesto získal Dávid Bednár (9.B), 2.miesto Štefan Sasák (7.B). V kategórii mladšie žiačky 2.miesto obsadila Viktória Brezinová (6.B). Mladší žiaci : postupové miesto Martin Kantor (5.A), 3.miesto Michal Drozd (6.A), 2.miesto Adrián Hološka (5.A).
              Najmladšie žiačky: postupové miesto Anna Niková (3.A)
              3.miesto Adela Nováková (2.A)
              2.miesto Diana Kožuchová (3.A)
              Najmladší žiaci: 1.miesto Jozef Dluhý (3.B)
              2.miesto Tomáš Koščák (2.B)
              3.miesto Sebastián Ilavský (4.A)
              Veľká pochvala patrí žiakom, ktorí sa preteku zúčastnili po prvýkrát a už teraz sa tešia na budúci školský rok, v ktorom sa ho zúčastnia opäť. Všetkým srdečne blahoželáme a držíme palce na Krajských Majstrovstvách, ktoré sa uskutočnia dňa 25.mája v Starej Ľubovni.

            • Divadelný zážitok v ŠKD

            • Divadlo Hopi Hope dnes pre deti v školskom klube zahralo rozprávku Snehová kráľovná. Ďakujeme všetkým členom Divadla Hopi Hope za krásny kultúrny zážitok a príjemné spoločne strávené chvíle.

            • Blahoželáme Soničke

            •  

              Dnes sa v Levoči konalo seniorátne kolo (z okresov Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Levoča) súťaže Duchovná pieseň. Našu školu a Cirkevný Zbor Ecav Batizovce - Gerlachov reprezentovala žiačka 3.B triedy Sonička Andrašová, ktorá svojím spevom pohladila ucho, srdce i dušu prítomných a získala strieborné pásmo. Srdečne blahoželáme

            • Slávici z lavice aj s Tomášom Bezdedom

            • Dnes sme prežili úžasný deň. Skvelé výkony súťažiacich, krásny umelecký zážitok. Naše dievčatá dali zo seba to najlepšie. Emócie, trošku sklamania, ale na záver obrovská radosť. Naša Saška Chovanová získala 1.miesto v III. kategórii a postupuje na krajské kolo. Veľkým prekvapením pre nás bola porota v mužskom zložení. Saška si vypočula pochvalu za svoj skvelý výkon aj od samotného Tomáša Bezdedu. Ďakujeme našim dievčatám za reprezentáciu a Saške srdečne blahoželáme!!!